Clătite Martinel

Mod de preparare

Se amestecă ouăle cu 400 ml lapte, 190 g făină şi puţină sare până se obține un aluat de clătite. Se lasă acoperit 20-30 de minute. Între timp, topiţi 20 g de grăsime şi lăsaţi restul de făină să se topească în această grăsime. Adăugaţi lichidul şi restul de lapte şi amestecaţi. Lăsaţi să fiarbă.

Puneţi deoparte 1 lingură de mazăre şi lăsaţi-o să se înmoaie. Restul de mazăre se adaugă la sos şi se lasă să fiarbă timp de aproximativ 5 minute la foc mic. Amestecaţi brânza proaspătă în sos, lăsaţi-o să se topească în interior şi condimentaţi cu sare şi piper în timp ce gustaţi. Spălaţi pătrunjelul şi arpagicul, scuturaţi pentru uscare şi tocaţi. Amestecaţi plantele în sos şi lăsaţi la căldură.

Adăugaţi apă minerală în aluatul de clătite. Încălziţi puţină grăsime într-o tigaie mică şi introduceţi 1 felie de salam Martinel. Adăugaţi puţin aluat de clătite şi lăsaţi să se coacă până devine galben auriu. Apoi desfaceţi clătita şi serviţi cu sol beşamel de brânză.

Timp de preparare:: aproximativ 50 de minute (fără timpul de aşteptare)

Ingrediente pentru 4 persoane
3 bucOuă
550 mlLapte
210 gFăină
50 - 60 gmargarină sau unt
100 mlSuc de legume
75 gmazăre fină
6 lgBrânză proaspătă
piper, sare, pătrunjel şi arpagic
75 mlApă minerală
8 bucMartinel Salam

Sfaturi

Cine nu preferă mazărea, o poate înlocui cu morcovi, porumb sau ardei. Timpul de fierbere trebuie adaptat în funcţie de necesităţi.

Clătitele Martinel sunt foarte gustoase şi cu Mortadella şi şuncă Martinel de la firma Reinert.

Ingrediente pentru 4 persoane
3bucOuă
550mlLapte
210gFăină
50 - 60gmargarină sau unt
100mlSuc de legume
75gmazăre fină
6lgBrânză proaspătă
piper, sare, pătrunjel şi arpagic
75mlApă minerală
8bucMartinel Salam

Pentru a vă oferi cel mai bun serviciu posibil pentru acest site folosim cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.
Aflați mai multe

Bärchen Bärchen