O viaţă schimbată!

Scopul proiectului

Acoperirea costurilor aferente cu terapia specializata, ABA (2 ore/săptamână) și orele de kinetoterapie (1 ora/săptămână), pentru Bogdan - unul din beneficiarii Asociației ,,Copiii de Cristal".

Pe cine ajut?

Bogdan Mititelu este un băiețel de 8 ani, care a fost diagnosticat la o lună de la naștere cu epilepsie, la care s-au adăugat strabism, semipareză, întârziere în limbaj și retard mental. Copilul urmează Școala Specială, la Clasa Pregătitoare. Parinții au divorțat, iar copilul se află în custodia mamei. Locuiesc într-o cameră de cămin, iar unicul venit al familiei este salariul de asistent personal al mamei.

Bogdan beneficiază de serviciile Asociației Copiii de Cristal de aproximativ 4 ani. Mama declară că înainte de a apela la terapia specializată, copilul nu putea sta în picioare, nu folosea singur toaleta și nu răspundea la cerințe sau gesturi.

În prezent, Bogdan înregistrează progrese mari în dezvoltarea limbajului.

 

  • Bugetul proiectului: 6.000 Ron
  • Durata proiectului: 12 luni, 15 februarie 2016 – 15 februarie 2017

Scurtă descriere a proiectului (Importanța terapiei la vârsta mică a copilului)

În cazul copiilor mici, aceștia vin la centru trimiși de medicul de familie, de medicul neuropsihiatru sau de educatoare sau învățătoare. In ultimii ani vin și aduși de părinții care au suspiciuni privind dezvoltarea limbajului copilului, de cele mai multe ori.

Întotdeauna se începe cu evaluarea psihologică, folosind teste psihologice adecvate vârstei biologice a copilului, omologate și pentru care avem licență sau drept de utilizare, iar supervizorul sau evaluatorul este instruit să le interpreteze.

Părintele primește rezultatul evaluării. Diagnosticul nu se confirmă după un singur test. Poate fi evidentă întârzierea în dezvoltarea copilului, dar diagnosticul de Tulburare din Spectrul Autismului (TSA) se pune în timp, după câteva testări și observări a comportamentului copilului de către supervizor, interviu cu părinții și cadrul didactic dacă copilul este la grădiniță sau la școală. 

Pe baza rezultatelor primului test, se poate recomanda începerea terapiei dacă se constată întârzieri în dezvoltarea limbajului, a jocului simbolic sau a comportamentelor sociale adecvate vârstei biologice a copilului. Cauza poate fi atât TSA sau poate fi o traumă emoțională, sau o altă afecțiune. Până se adună toate elementele care pot duce la diagnosticul ferm, se poate începe terapia pentru corectarea întârzierilor sau a comportamentelor indezirabile.

Abordarea terapeutică se stabilește prin Planul de Intervenție Personalizat (PIP), elaborat de supervizor împreună cu coordonatorul terapeuților. Aceștia vor repartiza cazul unui terapeut cu care vor stabili fiecare etapă a implementării PIP.

Copilul este observat pe parcursul terapiei de către supervizor și de către coordonator, de câteva ori pe lună, pentru a vedea dacă este adecvat programul, dacă trebuie schimbat sau adaptat. Sunt copii care răspund și evoluează repede, la alții trebuie intervenit cu alți stimuli, în funcție de obiectivele urmărite. Sunt cazuri grave la care trebuie folosite resurse diverse.

 

ASOCIAȚIA ,,COPIII DE CRISTAL"

Prezentare

Asociaţia ,,Copiii de Cristal" a fost înființată în anul 2006, de către un grup de părinţi de copii cu autism şi alte tulburări asociate. Asociaţia, precum şi primul Centru de terapie şi intervenţie specializată în autism, Sindrom Down, ADHD şi alte tulburări asociate pentru copiii, tineri și adulți cu dizabilităţi din Brașov au luat naştere din dorinţa şi necesitatea, totodată, de a le oferi copiilor cu tulburări din spectrul autist şansa de a beneficia de servicii de asistenţă şi terapie specializată, servicii care din păcate lipsesc din asistenţa publică garantată de statul român. Asociaţia „Copiii de Cristal” este membru fondator FEDRA (Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în spectrul Autist) www.autismfedra.roFederația are drept scop crearea și păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea și sprijinirea persoanelor cu tulburări din spectrul autistic (TSA) și a familiilor acestora.

Serviciile oferite beneficiarilor:

  • Terapia ABA
  • Terapia ocupațională
  • Terapia prin joc și dramaterapie
  • Kinetoterapia
  • Terapia 3C (Concentrare. Coordonare. Conștientizare)
  • Logopedie
  • Evaluarea și elaborarea unui plan de intervenție specializată
  • Supervizarea permanentă a terapiilor

Date de contact

Asociaţia ,,Copiii de Cristal" este o asociaţie a părinţilor cu copii cu TSA (Tulburări din Spectrul AUTIST), Sindrom Asperger , ADHD, Sindrom Down, PDD NOS şi tulburări asociate

Centrul Asociației „Copiii de Cristal”:  Brasov, Str. Aurel Vlaicu nr. 26 bis, etaj I

Telefon: 0268.708.150

e-mail: contact@copiiidecristal.ro

Site: www.copiiidecristal.ro

 

Pentru a vă oferi cel mai bun serviciu posibil pentru acest site folosim cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.
Aflați mai multe