29.09.2016

Eliminare mențiune "fără gluten" de pe ambalajele produselor Martinel

Dragi fani ai brandului Martinel,
 
Dorim să vă anunțăm că începand cu luna august a anului curent, de pe ambalajele produselor Martinel a fost eliminată treptat mențiunea „fără gluten”, ca urmare a unei decizii luate de către grupul Reinert cu efect asupra tuturor produselor din carne comercialiate la nivel european de către de companiile ce fac parte din grup.
 
Această decizie are drept scop aliniarea la legislația europeană (Reg CE 178/2002 – Art 16*) ce stipulează că producatorii au obligația să nu inducă  în eroare consumatorii prin informațiile transmise în legătură cu produsele comercializate. Intrucât în mod obișnuit produsele din carne nu conțin gluten, evidențiarea acestui argument pe ambalaj poate fi interpretată ca o încercare de inducere în eroare a consumatorilor prin promovarea unui fapt evident, acesta fiind și motivul ce stă la baza eliminării argumentului „fără gluten” de pe ambalajele produselor Martinel.
 
Menționăm, însă, că rețetele produselor Martinel nu au suferit nici o modificare, iar pe etichetele informaționale ale acestora nu va fi menționat, nici de acum înainte, glutenul în lista de ingrediente sau ca și posibil alergen, ceea ce inseamnă că acestea nu conțin gluten (deși mentiunea “fără gluten” nu mai apare pe ambalaj). In plus, mențiunea “fără gluten” va rămâne in continuare prezentă pe toate celelate materiale de comunicare ce fac referire la produsele Martinel.
 
Pentru informatii suplimentare despre produsele noastre vă stăm la dispozitie, de luni pana vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, la coordonatele de mai jos.
 
Echipa H&E Reinert România
E-mail: contact@reinert.ro
Telefon: Centrală 0268 – 301 000 / Calitate 0268 – 301 013 / Marketing 0268 – 301 008


Notă: 
* Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare. Articol referinta: 16 Prezentare  “Fără a aduce atingere dispozițiilor speciale din legislația alimentară, etichetarea, publicitatea și prezentarea produselor alimentare sau a hranei pentru animale, inclusiv forma, aspectul sau ambalajul lor, materialele de ambalare folosite, modul în care sunt aranjate și cadrul în care sunt expuse, precum și informațiile oferite în legătură cu acestea prin orice mijloc de informare în masă nu trebuie să inducă în eroare consumatorii.
 

Pentru a vă oferi cel mai bun serviciu posibil pentru acest site folosim cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.
Aflați mai multe